Sejlende historisk kulturarv belønnes i Træskibshavnen i Århus

Bæltbåden SKIBET, kutteren MARIE NIELSEN og ålekvasen ANNA indlemmes nu i en lille, eksklusiv gruppe af landets mest velbevarede historiske, sejlende fartøjer, når de udpeges til ”Historisk Monument” af Skibsbevaringsfonden.

Denne attraktive udmærkelse tildeles kun få gange årligt til fartøjer, der i al væsentlighed fremtræder uforandrede eller så nær deres oprindelige stand som muligt.

Begivenheden markeres søndag 5. september kl. 17 i Træskibshavnen i Århus, hvor Skibsbevaringsfondens formand vil overrække foreningerne det synlige bevis på udnævnelsen.

De ”Historiske Monumenter” er vigtige, levende tidsbilleder fra en tid, hvor skibe som SKIBET, MARIE NIELSEN og ANNA udgjorde en væsentlig del af det danske maritime erhverv og fyldte godt op i havnebyerne. De historiske skibe kan heldigvis stadig ofte opleves på nærmeste hold i danske havne.

Foreningerne bag de tre fartøjer har i adskillige år arbejdet utrætteligt med at tilbageføre de historiske skibe til deres oprindelige stand. Målet er nu så nært i sigte, at Skibsbevaringsfonden ønsker at belønne foreningerne ved at udpege SKIBET, MARIE NIELSEN og ANNA til ”Historisk Monument”.